Грција ќе го продолжи воениот рок од девет на 12 месеци

Сподели со своите пријатели

Грчкиот министер за одбрана Никос Панагиотопулос рече дека задолжителниот воен рок наскоро ќе биде продолжен од девет на 12 месеци со цел значително зајакнување на вооружените сили.

Loading...

Тој нагласи дека бројот на професионални офицери и бројот на ученици во воените училишта ќе се зголемат, пренесува Грчки репортер.

Панагиотопулос не прецизираше кога тоа може да се случи, но се претпоставува дека тоа ќе биде на почетокот на 2021 година.

Пандорка Арсовска-Гацова


Leave a Reply