12.09.2019 09:47

Границата на чочвечкиот живот сепак постои

Facebook Twitter Google+

Статистичарите од Универзитетот во Тилбург ги истражувале податоците од последните три децении, опфаќајќи 75.000 Холанѓани на кои им била запишана точната возраст во моментот на смртта.

Според истражувањето, очекуваниот животен век е 115,7 години за жените и 114,1 години за мажите.

loading...

Раководителот на научната студија, професорот Џон Ајнмал, посочува дека, во просек, луѓето живеат подолго, но дека „најстарите не станува постари во последните триесет години“.

Тој забележува дека во Холандија се зголемил бројот на луѓе кои наполниле 95 години, но и дека постои „ѕид“ и таа горна граница не е променета.


© Со преземање на содржината ги прифаќате Условите за преземање содржини
Loading...

Последни наслови

Facebook Comments