”Граѓаните за Македонија” на протест пред Владата во 14 часот

Сподели со своите пријатели

Граѓанската и натпартиска коалиција за враќање на достоинството на луѓето  „Граѓаните за Македонија“ заедно со опозициските партии, денеска организира граѓански протест кој ќе се случи во 14 часот пред Владата, со барање за оставка на Владата и формирање преодна Влада.

Loading...

На протестот e најавенo присуство на Сергеј Станишев- претседателот на европските социјалисти, претставниците на Европскиот Парламент Кнут Фленкештајн и Ричарт Ховит, како и невладини активисти, луѓе од различни етнички заедници итн.

На протестот се приклучуваат и студентите кои прво се собираат на па платото пред УКИМ во 13 часот, оттаму ќе поминат пред Основниот суд 1 каде уште еднаш ќе побараат пуштање на слобода на приведените студенти од 5 мај па наваму, а потоа ќе се приклучат на протестот пред Владата.

Leave a Reply