Граѓаните се сомневаат во исценирана безбедносна криза во Куманово (видео)

Сподели со своите пријатели

Не само национални медиуми. Во Куманово се присутни и медиумски куќи од Србија, Бугарија и Турција кои чекаат кај Зелениот пазар во Куманово за да дојдат до било какви информации за тоа што точно се случува на терен.

Loading...

Граѓаните во своите изјави за медиумите, вината ја лоцираат во владата. Веруваат дека ова што се случува во Куманово денес е сценарио и ништо не се случува туку така.

– Отсекогаш сме живееле мирно во градот и околината. Јас доаѓам од село Алгуња. Моето село се наоѓа на самата граница со Србија и досега не сме имале никакви проблеми. Ова е масло на Груевски, вели случајниот минувач од с. Алгуња.

Иако Македонија има потпишано Меѓународна конвенција за човечки права, државата упорно ги гази нашите права, и денес тоа што се случува денес е монтиран случај, исто како што се случи со случајот Сопот, Бродец, Битола и други монтирани случаи, вели граѓанин на Куманово од албанска националност.

– Груевски и Ахмети доведоа до ова, вели граѓанинот.

Loading...

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *