Голем сообраќаен метеж на ГП „Табановце“

Сподели со своите пријатели

За некој годишниот одмор и викенд завршува, за други пак допрва почнува. Утринава огромен метеж и на  наплатните станици и на граничниот  премин Табановце.  Патниците и оние од соседните земји  и оние од подалеку и по неколку часа чекале за влез и излез од земјава.

Loading...

Најголемата гужва била до 10 часот утрината. До попладнето границата ја поминале 20.000 патници, до крајот на денот надлежните очекуваат бројката да се искачи до 40 000.

Секое лето  колони од по неколку километри има и на табановце и на  Богородица, двата најголеми гранични прмеини. Освен на границите гужва има и на наплатните станици  кои допрва треба да се реконстуираат и модернизираат.

Прва  ќе се дислоцира Романовце и тоа вотекот на ововј месец, а потоа за брзо време и  патарината кај Градско. За останатите Отовица, Сопот и Петровец се чека одобрување на проектите. А ќе се градат и две нови кај Демир Капија и кај Гевгелија. Ќе се воведе и нов систем за наплата на патната такса со безконтактни смарт картички и преку микробранови транспондери кои ќе овозможат возилата да не застануваат на наплатните станици, туку да минуваат само со намалување на брзината.


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.