Го напуштил семејството и седумте деца за да стане шестгодишно девојче (видео)

Сподели со своите пријатели

Канадски трансроден татко Стефани Волшт (46) решил да го напушти своето семејство, жената и седумте деца и да стане шестгодишно девојче.

Loading...

По 23 години брак, тој сфатил дека се чувствува непријатно во својата кожа и дека тоа мора да го промени.

Стефани одлучил да стане малолетно девојче и да живее во хранителско семејство. Јасно му е дека со оваа одлука за промена на полот не ја имал поддршката од жената и децата, но тоа не го натерало да го промени своето мислење.

Stefonknee-Wolschtt-620x350

Не можам да негирам и да го променам тоа што некогаш бев машко и оженет. Не можат да негирам дека имам деца, но можам да продолжам понатаму и ад бидам дете. Жената ми рече да престанам да бидам трансродна личност или да заминам. Тоа е исто како да ми кажала да престанам да бидам висока или да си заминам – вели Стефани.

Stefonknee-Wolschtt1

 

Стефани додава дека во новото семејство се чувствува многу убаво и дека времето и минува како никогаш до сега.

Тука сакам само да се играм. Не ми паѓаат на памет самоубиствени мисли. Многу ми е убаво – додава Стефани.


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.