ГЕРМАНЦИТЕ ИЗМЕРИЛЕ: Каде живеат најнадарените мажи и колкава е македонската „машка гордост“?

Сподели со своите пријатели

За да откријат кои земји имаат најголеми машки полови органи, истражувачите во Германија прегледале повеќе од 40 неодамнешни студии во кои учествувале илјадници и илјадници мажи.

Loading...

Сајтот World Data објави листа на просечната должина на машката гордост во светот.

Во сите земји, просечната големина на машкиот генитален орган е околу 13,58 см.

Најдолгите биле во просек 17,61 см и ги поседуваат жителите на Еквадор кои се горди што го имаат.

Просечната висина во Камбоџа е само 10,04 см, што е околу 6,1 отсто од висината на телото, и таа се најде на последното место.

ПРОЧИТАЈТЕ И:  Шест начини како да пронајдете љубов на онлајн апликации!

На второ место е Камерун со 16,67 см, трета е Боливија со 16,5 см, а потоа следи Судан со 16,47 см.

Топ 5 земји со најголеми пениси ги комплетира Хаити со просечна должина на пенисот од 16,01 сантиметар.

Во принцип, должината секогаш се мери на горната страна од коренот до врвот на главата.

Loading...

Ако има подлога за маснотии над коренот, може малку да се притисне за време на мерењето.

За мерење на обемот, обично се зема обемот на коренот.

За да откријат кои земји имаат најголеми машки гениталии, истражувачите во Германија прегледале повеќе од 40 неодамнешни студии.

Тимот извлекол податоци за просечната големина на машката гордост од речиси 90 земји, а мерењата биле независно потврдени.

ПРОЧИТАЈТЕ И:  Спиењето во иста просторија со домашно милениче го подобрува сонот

Секогаш кога било можно, тимот избегнувал да користи студии во кои мажите сами ја пријавувале големината на пенисот.

Кога станува збор за европските земји, Холандија е на деветтото место со 15,87 сантиметри, Франција на 11 место со 15,74 сантиметри и Италија на 19 место со 15,35 сантиметри.

На Балканот, Бугарија котира највисоко со просечна должина од  15,02 сантиметри што и го загарантира дури високото 25то место на оваа ранг листа.

Хрватска е на 35. место со 14,77 сантиметри, додека Србите го зазедоа 33. место со должина од 14,87 сантиметри. Во Албанија просекот на машката гордост е 14,19.

Loading...

Ако се прашувате за Македонците, тие се на 51. место со просечна должина на пенисот од 13,98 сантиметри.

ПРОЧИТАЈТЕ И:  Ова е најкраткиот IQ тест, но 80% од луѓето прават барем една грешка!

Единствени полошо рангирани од нас во регионот се Грците со просечна должина од 13,30 сантиметри.