Гаснење на пожар од перспектива на пожарникар (видео)

Сподели со своите пријатели

Благодарејќи на пожарникарите од Калифорнија кои пред неколку дена снимија своја интервенција, сега можеме да видиме и како изгледа кога се гасне пожар на лице место.

Loading...

Мислењата и импресиите од снимката постирана на Јутјуб се позитивни. Луѓето им се заблагодаруваат на херојскиот подвиг и на работата што тие ја извршуваат секој ден во име на општеството, и велат дека ова е најдобриот акционен филм на годината.

Доколку се запрашате зошто пожарникарите го отвараат кровот со моторна пила – се работи за постапка во која на огнот му се додава кислород, што звучи парадоксално, но на тој начи се спречува експлозија на плин до која доаѓа поради недостаток од кислород.

 


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.