ФСБ: Спречени терористички напади против членови на Владата на Крим

Сподели со своите пријатели

Федералната служба за безбедност на Русија соопшти дека спречила серија терористички акти против властите на регионот Херсон и членовите на Владата на Крим.

Loading...

„За време на оперативната игра, спречен е обид на Службата за безбедност на Украина да изврши серија диверзантско-терористички дејствија против службеници на воено-цивилната администрација на регионот Херсон на Украина и членови на Владата на Република Крим. Руското контраразузнавање идентификуваше соработник на СБУ кој раководеше со активностите на извори од редовите на екстремистите кои тој ги регрутираше“, соопшти Центарот за односи со јавноста на ФСБ на Русија.

ПРОЧИТАЈТЕ И:  Зеленски: Откривме уште две масовни гробници во Изјум

Се додава дека добиени се информации за извршената акција од странска специјална служба, чии сторителите и соучесниците се идентификувани и приведени, средствата за извршување на делото се одземени, се воспоставени канали за комуникација и начини на финансирање.