Фотошоп или реалност: Светот од друга страна

Сподели со своите пријатели

Замислете да се будите во дистописки свет каде што сите дрвја се пластични, каде што улиците се полни со купишта ѓубре, а загадувањето е толку силно што не можете да го видите небото и каде реките се претвориле во бетон .

Loading...

 

 

Сцените на светот во кој се максимизираат лошите страни на цивилизацијата често се тема или инспирација на романите и филмовите.

 

 

Loading...

Сепак, деталите од секојдневниот живот во таков дистописки свет не се толку далечни и магични за нас.

Групата „Урбан Хел“, која брои скоро 700.000 членови, секојдневно предупредува на проблемот со животната средина со споделување фотографии од вистински места на планетата, обидувајќи се да ги „отвори очите“ на модерниот човек , кој понекогаш и не толку позитивно влијание врз природата.

 

 

Фотографиите на бројни автори создадени низ целиот свет ја откриваат темната страна на модерниот развој на која често забораваме да обрнеме внимание

 

Loading...