Фото сторија: Трговски се враќа у живот – има кафиќ, продавнице и кафане

Сподели со своите пријатели

Населба Гоце Делчев, добро позната на сви нас кумановци како “Трговски” е една од поубави населбе у ов’ј град која доста време беше мртва и напуштена, а у њума има б’ш све што е потребно за еднога граѓанина, почнувајќи од кафиќ, ресторан, аптека, школа, градинка и све остало.

Loading...
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Трговски б’ш Трговски кој се наваѓа у центар на Гоце Делчев населбу едно време работеше и имаше живот, беше место куде много млади се собирасва, куде работеше све, али за жал ед’н период овој место се забрави.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Неколко године, место си тонеше у ѓубре, у траве, у пустелију….

Благодарение на кафе бар Трговски што после толко године га направи прав корак кој му га требаше на овој место, моментално ов’ј трговски центар се враќа у оној издање како што беше пред неколко године.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Д’нска на овој место, не само кафиќ, него може да се најде и сендвичара, и маркет, и аптека, и пошта, и све што му е потребно на еднога гараѓанина, па наш тим не га запостави ов’j факт и реши да ви покаже неколко слике и кратку историју за њега како и дел од разговор сас сопственика на кафе бар Трговски – Јордан Алексиевски.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Што те поттикна туј да отворите кафиќ и од куде ти дојде тај идеја?

Јордан – Па овакој, ја како дете доста д’нови, месеци па и може да се каже и године пројде у овој место, ама т’га не га гледаше како с’га. Едно време доби жељу да испију кафе у близину куде што живу, а уствари немаше куде и такој се роди идеја…

Loading...

Што ти е циљ сас отварање на кафиќ у место кое скоро беше мртво?

Јордан – Пошто овој место е преубаво, чисто, големо односно една од најголеми населбе у Куманово, мој циљ е да им се овозможи на граѓани кои живив у овј дел од град пријатно место куде ќе можев да испиев кафе, да изедев сладолед а да се осеќав како дома..

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Овој е само дел од разговор, и само неколко слике кои ви ги прикажасмо…

Сви онија кои не су одамна биле у овј дел од град, препоручуемо ви да прошетате на овој убаво време и да се напиете по едно кафе у Кафе Бар Трговски и да се навратите на едно време и едно место.