Флоси е најстара мачка во светот, потврди Гинис (ВИДЕО)

Сподели со своите пријатели

Соборен е нов светски рекорд. Мачката Флоси (26) од југоисточен Лондон влезе во Гинисовата книга на рекорди како најстарата жива мачка во светот.

Loading...

Нејзината возраст е еквивалентна на 120 човечки години.

Сопственичката Вики Грин ја опишува како „неверојатна мачка“.

Ја примила затоа што никој не ја сакал. Била глува, видот ѝ бил слаб, но била нежна и разиграна.

„Никогаш не замислував дека ќе го делам мојот дом со Гинисовата рекордерка. Таа е толку слатка и разиграна, а уште послатка е кога ќе сфатиш колку години има”, вели Грин.