Flightradar24 објави податоци за последните моменти од летот на Пригожин

Сподели со своите пријатели

Авион Embraer Legacy 600 поврзан со шефот на Вагнер групацијата, Евгениј Пригожин, се урна вчера во близина на Твер, Русија, по полетувањето од Москва.

Loading...

Шефот на Вагнер, Евгениј Пригожин и неговиот истакнат командант Дмитриј Уткин биле меѓу патниците во авионот што се урна во Русија, потврди руската владина агенција за воздухопловство, додавајќи дека ниту еден од патниците не преживеал.

Flightradar24 објави анализа на последниот половина час од летот.

Приемниците во мрежата Flightradar24 беа првите кои примиle податоци од авионот во 14:46 UTC (16:46 по наше време).

Авионот бил креван и спуштен неколку пати пред падот

Тие можеа да ја пресметаат позицијата од 14:59 UTC до 15:11 UTC додека леталото се искачуваше на височина на крстарење од 28.000 стапки, или околу 8,5 километри.

ПРОЧИТАЈТЕ И:  Министрите за надворешни работи на ЕУ се состануваат во Киев

Авионот продолжил да испраќа податоци до 15:20:14 UTC.

Иако авионот не пренесувал информации за позицијата, биле емитувани други податоци како висина, брзина, вертикална брзина и поставки за автопилот.

Токму овие податоци даваат увид во последните моменти од летот.

Loading...

Откако се израмнил на 28.000 стапки во 15:10 UTC, авионот продолжи да лета со постојана брзина до 15:19 UTC кога вертикалната брзина драстично се намалила и авионот накратко се спуштил, искачувајќи се на максимална височина од 30.100 стапки пред да се спушти назад во приближно 27.500 стапки.

Повторно се искачува и достигнува 29.300 стапки пред повторно да се израмни. Потоа се спушта, со конечните податоци добиени во 15:20:14 UTC на надморска височина од 19.725 стапки, надморска височина од околу 6 километри.

ПРОЧИТАЈТЕ И:  Медведев: Русија ја туркаат во Трета светска војна

Објавено графикон со надморска височина

Flightradar24 објави графикон за надморска височина кој ги прикажува последните 32 минути добиени податоци за надморска височина.

 

 

Графиконот подолу ја прикажува вертикалната брзина на авионот во стапки во минута за време на летот.

 

Loading...

 

ПРОЧИТАЈТЕ И:  Кулеба: Поддршката на Вашингтон за Киев не слабее

Авионот продолжил да известува до 15:20:14 UTC кога пренел на височина од 19.725 стапки.