Финансиска поддршка од Општина Куманово за „Порака наша“ (фото+видео)

Сподели со своите пријатели

Дневниот центар за лица со интелектуална попреченост „Порака наша“ ќе добие 1,2 милиони денари финансиска помош од Општина Куманово, додека 300.000 денари ќе бидат наменети за реализација на другите проекти на здружението.

Loading...

Со тоа Општината активно продолжува да го поддржува ова сфера од општеството кој има неопходна помош од институциите.

 

[huge_it_gallery id=”169″]

 

Денеска „Порака наша“ ја посети градоначалникот Зоран Дамјановски, кој ги најави инвестициите и ја пофали соработката која локалната самоуправа ја има со Здружението на лица со интелектуална попреченост.

 

Loading...

Дневниот центар “Порака наша“ има дваесетина корисници, и се разгледуваат опции за негово просторно проширување.


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.