05.09.2019 01:42

Фејсбук го укинува софтверот за препознавање лица

Facebook Twitter Google+

Фејсбук соопшти дека го поништува софтверот за препознавање на лица за да ги идентификување на лицата на пријателите на фотографиите што ги објавиле на ѕидот на корисникот, кои автоматски сугерираат дека ги „означуваат“.

Наместо сугестијата за означување, Фејсбук ќе воведе поставка за кадрирање на лица за различни намени, а не само со означување.

loading...

Корисниците на Фејсбук ќе можат да ја вклучат или исклучат оваа опција, објавија АП.

Оние што ја вклучуваат новата опција ќе можат да видат известување за препознавање лице и ќе има копче за да ја исклучите опцијата.

Во Илиноис е поднесена тужба против Фејсбук поради опцијата „предлог за означување“, а федералниот апелационен суд донесе одлука дека може да започне процесот.


© Со преземање на содржината ги прифаќате Условите за преземање содржини
Loading...

Последни наслови

Facebook Comments