Епл во последниот квартал забележал рекордна продажба

Сподели со своите пријатели

И покрај темните претскажувања, Епл оствари поголема добивка од очекуваното во последниот квартал. Просечната проценка на аналитичарите беше 118,7 милијарди долари, додека Епл објави 123,9 милијарди долари. И покрај прекините во синџирот на снабдување и последиците од бранот Омрикон, Епл имаше рекордна продажба во последните три месеци. Продажбата на Епл главно се базира на продажбата на Ајфон на кинескиот пазар.

Loading...

 

 

Во текот на изминатите три месеци, Епл достигна рекордни 23% од вкупниот пазар на кинескиот пазар. Покрај тоа, Епл стана најпродаваниот производител во Кина. Покрај рекордната продажба во Кина, Епл забележа и зголемување на продажбата на услуги како што се Епл ТВ+,Епл музика и Епл фитнес +. Сепак, не сите сектори на Епл беа брилијантни. Продажбата на Ајпад беше за 14% пониска од очекуваното.