Епл – грешка во ограничувањето на времето на екранот на децата

Сподели со своите пријатели

Ако вашето дете мистериозно ги заобиколува ограничувањата за времето поминато на екранот што сте ги поставиле на неговиот Apple уред, Wall Street Journal можеби знае зошто.

Loading...

Публикацијата откри дека грешката спречува одредени ограничувања на времето на екранот поставени преку Family Sharing да се зачуваат правилно со месеци.

Епл требаше да го реши проблемот уште во мај, но очигледно проблемот сè уште е таму.

Системот за Family Sharing на Apple им овозможува на родителите да поставуваат ограничувања за користење на уредите на нивните деца, а една од клучните контроли е можноста за следење и ограничување на користењето на одредени апликации и уредот како целина преку функцијата наречена Screen Time.

Списанието известува дека открило дека одредена поставка позната како Време на прекин, која го блокира пристапот до целиот уред, не успеала правилно да се зачува; во еден случај, некој морал да постави ограничувања за застојот три пати пред лимитот да биде правилно зачуван.

Во меѓувреме, децата можеби имале повеќе пристап до нивниот уред отколку што сакале нивните родители.

Apple ја потврди тековната грешка и рече дека работи на поправки, но не понуди временска рамка.

„Свесни сме дека некои корисници може да доживеат проблем кога поставките за времето на екранот неочекувано ќе се ресетираат“, изјави Apple за Журнал.

Loading...

„Ние ги сфаќаме овие извештаи многу сериозно и работевме и ќе продолжиме да ги ажурираме за да ја подобриме ситуацијата.“