Еднаш љубовници – никогаш пријатели! Зошто не треба да се дружите со бившите?

Сподели со своите пријатели

Колку и да ви се чинела како добра идеја да имате поранешно момче покрај себе како пријател, има многу недостатоци во овој однос.

Loading...

Еве кои.

Ќе го преболите многу потешко

Пријателството со бившиот партнер ќе ви отежне и двајцата да се преболите. Разговорот со него/неа нема да ви дозволи да се оддалечите од старите спомени и ќе преживувате одново и одново, секогаш кога ќе го сретнете.

 

 

Ова ќе има влијание врз вашата нова врска

Можеби сте раскрстиле еднаш и засекогаш, но како ќе го погледне вашето ново момче?

Можеби не сака да сте пријатели со бившиот партнер. Ова дефинитивно ќе влијае на вашата нова врска, но не на позитивен начин. Проценете ја ситуацијата и поставете приоритети.

Loading...

Можете исто така да му создадете проблеми

Ако вашиот поранешен партнер е во нова врска, вие создавате проблеми и за него. Жените генерално се повеќе љубоморни од мажите, па сосема е сигурно дека тој ќе има проблем со неа поради дружење со вас.

 

 

Можност за физичка блискост

Дружењето со бившито партнер, секако, предизвикува интимност во голема мера. Ако сте имале добра врска, природно е дека ќе има емоции помеѓу вас и не е исклучено заборавената страст да се врати.

Во моментите на досада ова многу лесно може да доведе до секс без обврски. Од овие причини, важно е да бидете на безбедно растојание.

Може да донесе проблеми за иднината

Пријателството со бившата може постојано да ве држи во минатото. Повеќето жени се занесуваат не сфаќајќи дека тоа влијае на нивната иднина.

Нема да ја запознаете вистинската личност ако не се ослободите од минатото. За ова ви треба силна волја и позитивен пристап.

Loading...