Единствена работа пострашна од овие фотографии е приказната што оди со нив (фото)

Сподели со своите пријатели

Со пронаоѓањето на апаратот во 1800 година, човековата перцепција кон светот драстично е променета. Всушност, може да се каже дека фотографијата ја променила природата на самата меморија. Иако можеме да ги овековечиме најубавите моменти од животот низ фотографија, исто така можеме да ги овековечиме и оние најлошите.

Loading...

Постојат милиони фотографии кои припаѓаат во категоријата страшни и веројатно би требале да бидат заборавени, но сепак постојат некои фотографии кои се толку ужасни да станвуаа дел од историјата.

  1. Кит Сапсфорд

tragedije-slike-foto-ilyke-1444235680-757153

Кит Сапсфорд бил момче кое само сакало да го види светот. Така на 22 февруари 1970 година, Спасфорд се сокрил измеѓу тркалата на авионот на Јапан Ерлајнс, кој летал од Токио за Сиднеј. Неговиот план бил да отпарува незабележано и да започне авантура.

За жал, како авионот полетал, Сапсфорд изгубил рамнотежа и паднал во смрт. Ова е последна фотографија од него направена од страна на фотограф аматер кој бил на аеродромот тој ден.

  1. Јулија Попова

tragedije-slike-foto-ilyke-1444235904-757159

Во 2009 година, Јулија ПОпова враќајки се од работа била нападната од ограбувач. Тогаш 22-годишната Јулија од Москва успеала да избега и да пристигне дома, а кога пристигнала сфатила дека е прободена во задниот дел од вратот.

Полицијата ја затекнала во состојба на екстремен шок. Хирурзите успеале да го извадат ножот кој за среќа ги промашил сите главни артерии.

Loading...

  1. Катарина Децел

tragedije-slike-foto-ilyke-1444237783-757171

Во 1907 година, катарина децел е испратена во германска ментална институција кога ја саботирала локалната пруга како дел од политички протест.

Иако историчарите не биле сигурни каква е нејзината точна ментална состојба во тоа време, сепак таа останала во институцијата се до својата смрт и била дел од нацистиочкиот програм на еутанзија од 1941 година.

Додека таа престојувала во менталната институција се обидела да ги подобри условите за себе и за останатите затвореници.

На сликата Дацелова е прикажана како позира со „маж“ кој е направен од слама. Наводнот таа го претепувала кога била лута, а со него играла кога била среќна.

  1. Аугуст Делагранс

tragedije-slike-foto-ilyke-1444238065-757183

Ова не е фотографија која ја изработил фотографот Аугуст Делагранс, туку фототоргафија од неговото срце. Според легентата тој бил вампир кој бил одговорен за смрт на на 400 луѓе во раните 1900-ти години во Америка.

Приказната вели дека Аугуст е убиен од страна на католички свештеник со колец директо во срце. Иако е повеќе од веројатно дека оваа приказна не е вистинита, сигурно е интересно да мислиме дека оваа кутија навистина го содржи неговото срце. Инаку кутијата е продадена неодамна преку онлјан аукција.

Loading...

  1. Лоана Константинеску

tragedije-slike-foto-ilyke-1444238469-757203

Можеби вам ви делува како обична фотографија од викторијанското време, но начинот на кој оваа жена починала е вознемирувачки.

Нејзиното име е Лоана Константинеску, а позната е како Лоана жедна за крв.

Според историчарите, Лоана станала фасцинирана од крв уште како тинејџерка. Со време, таа почнала да ја пие крвта, особено својата, и да веруав дека таа и овозможува да има надчовечка сила. Таа случајно се убила по конзумирање на смртоносна количина од својата крв.


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.