Две интервенции вчера за кумановските пожарникари

Сподели со своите пријатели

Во текот на вчерашниот ден припадниците на Територијалната противпожарна единица Куманово интервенирале на две локации, информираат од Регионалниот центар за управување со кризи.

Првата интервенција започнала во 12:15 часот, кога била примена дојава за запалена плевна во селото Матејче. На терен веднаш излегле четворица пожарникари со едно противпожарно возило и огнот го ликвидирале до 14:45 часот.

Втората интервенција е на запалена сува трева во населбата Горно Којнаре. Двајца пожарникари интервенирале во период од 14:20 до 15:45 часот.

Причината за пожарните и висината на настанатата штета не се познати, велат надлежните.

 

Loading...

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.