Две интервенции на пожарникарите вчера во фабриката „ФЗЦ“

Сподели со своите пријатели

Во два наврати во текот на вчерашниот ден припадниците на Територијалната противпожарна единица Куманово интервенирале на пожар во кругот на фабриката за цевки и профили – „ФЗЦ“, информираат од Регионалниот центар за управување со кризи.

Првата интервенција била започната во 10:30 и траела нешто повеќе од половина час, односно во 11:10 истата била завршена, а учествувале едно противпожарно возило и пет пожарникари. Втората интервенција на пожарникарите била во период од 14:32 до 15;06 часот, исто така со едно возило и пет припадници на ТППЕ.

Во билтенот на Регионалниот центар за управување со кризи не се наведуваат подетални информации за причините и штетата, како и обемот на настанатите пламени јазици.

 

Loading...

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.