Две интервенции на кумановските пожарникари

Сподели со своите пријатели

Како што јавуваат од Регионалниот центар за управување со кризи на 28.11.2015, припадниците на Територијалната против пожарна единица интервенирале во период 01,03 до 03,00 часот, а станува збор за  техничка интервенција во собраќајка на ул. трета МУБ со 1возило 8 пожарникара.

Loading...

Станува збор за сообраќајната несреќа во која животот го загуби директорот на НУЦК „Трајко Прокопиев“, Роберт Павлевски.

Втората интервенција се случила вчера во попладневните часови кога кумановските пожарникари во период од 15,45 до 16,15  часот, интервенирале на запалено старо моторно возило во кругот на поранешна фабрика „Житомел“.

Интервенцијата била со едно противпожарно возило и четири пожарникари, а причините засега не се познати.


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.