Два збора поважни од ТЕ САКАМ: Дали му го кажувате ова на вашиот партнер и зошто да не?

Сподели со своите пријатели

Денес сите сме многу разгалени од романтичните филмови и серии, кои нè учат дека сè што прави нашиот партнер за да не направи среќни е наше право од Бога. Се разбира, описот на работата на вашиот партнер е да не направи среќни, но едно нешто што те сакам не значи апсолутно ништо ако партнерот се убие за да ти даде се што сакаш, а ти не покажуваш знаци дека сфаќаш колку се труди.

Loading...

Кога сме разгалени и себични, ниедна врска не може да успее, а порано или подоцна вашиот партнер ќе почне да се чувствува лошо што само тој ги вложува срцето, душата и телото во таа врска. Порталот Happy Republic ви ги кажува  двата збора со кои можете да му покажете на партнерот дека навистина се грижите за него.

 

 

Ти  благодарам

Партнерот кој поминал денови, па дури и години со вас, знае што значи еден поглед. Тој знае дека кога ќе го карате со остар тон, тоа не го правите за него, туку за човекот  кој ве изнервира тој ден, а вие моравте да задржите лажна насмевка на вашето лице. Кога ќе почнете да викате без причина, вашиот партнер знае дека сте уморни, па само ве зема во раце, ве носи во кревет.

Овие однесувања се типични за личност која искрено сака некого, а кога вашиот партнер ќе покаже дека навистина сака да го сподели својот живот со вас на овој начин, само треба да му кажете:

Loading...

 

 

– Ти благодарам.

Овие два мали збора покажуваат дека навистина се грижите за него и за неговата работа. За да цените дека е подготвен да го анализира секој ваш потег, запомнете ги вашите потреби и бидете тука за вас на начин што ќе ве задоволи. Сигурни сме дека и вие правите слични работи за вашата сакана. Научете се да се заблагодарувате бидејќи тој мал збор од пет букви потврдува дека сте во таа врска, повеќе отколку што ве сакам.