Духовден е неработен ден за граѓаните од православна вероисповед

Сподели со своите пријатели

Министерството за труд и социјална политика соопштува, дека согласно со Законот за празниците на Република Македонија (,,Службен весник на РМ,,, бр.21/98 и 18/07), 29 мај 2015 година (петок), Духовден, петок пред Духовден, е неработен ден за граѓаните од православна вероисповед.

Loading...

Leave a Reply