Државниот врв и Димитриевски го отворија реконструираното игралиште во Соколана (ГАЛЕРИЈА)

Сподели со своите пријатели

Градоначалникот на Општина Куманово Максим Димитриевски заедно со премиерот Зоран Заев, министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски, директорот на Агенцијата за млади и спорт Наумче Мојсоски, пратеници, советници, политичари, претседателот на кошаркарската федарција Перо Антиќ и многу поранешни спортисти, вчера присуствуваа на свеченото пуштање во употреба на игралиштето во комплексот Соколана.

Loading...

Ова е само прв дел од враќањето на сјајот на овој спортски центар, а че следува и обновување на самата сала која е во многу лоша состојба откако со години беше под концесија и општината немаше владение над неа.

На иницијатива на спортскиот новинар од Куманово Марјан Стошевски, Соколана ќе го врати стариот сјај, а како благодарност за испишаните убави спортски спомени им беа врачени благодарници на над 180 поранешни спортисти.

Во продолжение фотогалерија од настанот:

 

 

 

Loading...

 

 

 

 

 

 

Loading...

 

 

 

 

 

 

Loading...

 

 

 

 

Loading...

 

 

 

 

Loading...

 

 

 

 

Loading...

 

 

 

 

Loading...

 

 

 

 

Loading...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Loading...

 

 

 

 

 

Loading...

 

 

 

 

 

 

Loading...

 

 

 

 

 

 

Loading...

 

 

 

 

 

 

Никола Ивановски

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *