Државата ќе обезбеди 60.000 бесплатни вакцини за сезонски грип

Сподели со своите пријатели

На денешната седница Владата на Република Северна Македонија ја разгледа и усвои Информацијата и го усвои Акцискиот план за проектот „Бесплатна вакцинација против грип за ризични групи“ за сезоната 2020/2021.

СПоред кој бројот на лица што ќе бидат опфатени со оваа бесплатна четиритипна вакцина против сезонски грип од 20.000, се зголемува на 60 илјади граѓани.

Loading...

Со одлуката ќе бидат опфатени граѓаните возрасни лица над 65 години, лица со хронични заболувања, здравствени работници, бремени жени и деца на возраст од 6 месеци до 5 години.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *