Древна кинеска мудрост против сите животни неволји: Почитувајте го ова и се ќе оди кон подобро!

Сподели со своите пријатели

На секој од нас ни се случува да се разбудиме незадоволни, несигурни, да не сме свесни што не чека на овој ден и како да живееме туѓ живот.

Loading...

Сите ние се бориме со различни препреки во животот и внатрешни борби. Сепак, животот е често поедноставен отколку што мислиме, а секој напор да се промени нешто е навистина величествен, пишува Sensa.

Според таоистичките мудреци, справувањето со животните тешкотии најдобро се применува со 3 правила.

 

 

Општо земено, многумина веруваат дека акцијата е патот до среќата, но всушност, човекот мора да го совлада својот живот пред да започне тој пат.

Еве 3 правила според древниот таоизам кои ги менуваат животите на подобро!

Loading...
  1. САМОДОВЕРБА

Верувај на ситуацијата. Што и да се случи, сепак се случува со причина. Кога нешто не ги исполнува вашите очекувања, тоа е ситуацијата, а не вие. Никогаш не се откажувајте поради ситуацијата!

Предадете се на повисока сила и научете да прифаќате сè што се случува, бидејќи ова е прашање на судбина.

На тој пат ќе се создадат различни пречки, а многу од нив ќе ви го постават умот. Сепак, не смеете да дозволите ова да го запре креативниот тек.

Дозволете вашата интуиција да преземе контрола, а вие направете го останатото. И без разлика со што се соочувате, насмевнете се; Да се ​​биде позитивен за животот никогаш не боли. Верувајте дека ќе успеете!

 

 

  1. БЛАГОДАРНОСТ

Бидете благодарни за сè што се случува и што го поседувате. Наместо да се фокусирате на она што ви недостасува, фокусирајте се и набљудувајте за што сте благодарни.

Loading...

Променете го вашиот поглед на животот. Гледајте на тоа како подарок, а не како некаква принуда.

Ценете ги луѓето кои ве сакаат; светот можеби нема да постои утре, сè може да исчезне за една минута.

Секој ден кажувајте им на вашите најблиски да ги цените и сакате. И што е најважно, научете да простувате.

 

 

  1. РАДУВАЈ СЕ ШТО ЖИВЕЕШ

Откако ќе сфатите колку неволји има во светот, ќе ви биде мило да живеете! Ова е првиот чекор кон правење сè од себе за вашата моментална ситуација.

Замислете ја иднината, но не се занесувајте со предвидувања. Изберете го вашиот пат, бидете посмирени, обидете се да бидете благодарни за животот.

Loading...

Вашата интуиција, која е необјаснива, но вистинита, ќе ве води и ќе почнете да ги забележувате неограничените ресурси од кои можете да имате корист.

Кога светот околу вас ќе се урне, треба да ги погледнете урнатините и потоа да изградите нов свет од остатоците од минатото што останале.

Човечкото срце има помеѓу 50 и 100 отчукувања во минута во фазата на одмор. Секое чукање на срцето е трофеј на кој се изгравирани зборовите „Сè уште си жив“.

 


Loading...