Драма во Ваксинце: Двајца мигранти од Пакистан држеле во заложништво 19 други

Сподели со своите пријатели

Мигранти од Пакистан држеле во заложништво поголема група мигранти во селото Ваксинце. Мотивите за делото сѐ уште не се разјаснети.

Како што се наведува во извештајот од страна на СВР Куманово на 13.07.2020 година по претходно добиени сознанија дека во објект во с.Ваксинце 2 НН лица – мигранти држеле поголема група на мигранти во заложништво, превземени се мерки и активности при што во напуштен објект се пронајдени 21 лице – мигрант од кои 2 сторитела од Пакистан кои се лишени од слобода и 19 оштетени лица – мигранти.

Loading...

Се работи на целосно расчистување на случајот и поднесување на соодветен поднесок.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *