13.10.2019 09:15

„Доктор Шустер“ вечерва на репертоарот на „Денови на комедија“


Претставата „Доктор Шустер“ на театар „Андон Зеко Чајупи“ од Корча, Албанија вечерва ќе се претстави на 22то издание на Меѓународниот театрски фестивал „Денови на комедија“ кој се одржува во Центарот за култура „Трајко Прокопиев“ во Куманово.

Станува збор за претстава според текстот на Душан Ковачевиќ, а во режија на Ќендрим Ријани.

loading...

Во претставата играат: Сотираќ братко, Замир Кита, Дритеро Аме, Блерта Бељиу, Шкелќим Јаупи, а интересно е што во оваа претстава како музичари ќе се претстава Ники Петрити и Флори Топра.

Претставата започнува во 20 часот.


© Со преземање на содржината ги прифаќате Условите за преземање содржини
Loading...

Последни наслови

Facebook Comments