Доколку сакате паричник полн со пари, внимавајте на овие детали!

Сподели со своите пријатели

Фенг Шуи експертите велат дека треба да го надополнувате често и да извадите пари од него, бидејќи секое отворање го засилува „зрачењето“ и привлекува богатство.

Loading...

И погрижете се да ставите малку повеќе од вообичаеното во него, затоа што повикува на уште поголем прилив на банноти. Пораката е да го сакате и да се гордеете со вашиот паричник, во спротивно нема да можете да го полните.

Препорачливо е секогаш да го купувате сами, затоа што не ја знаете судбината или енергијата на финансиите што ја има таа личност.

Постојат неколку други „работи“ во овој контекст на кои, ако сте суеверни или им верувате на овие експерти, можете да влијаете.

Боја

За жени, се препорачуваат златни, црвено-златни или златно-метални паричници. Објаснувањето е ова: огнот го топи металот и го претвора во течно злато. И нема поголема поврзаност со богатството од него.

Мажите треба да имаат кафеав паричник со детали од злато. Земјините тонови се синоним за стабилност, додека златото е метал што го создава земјата, така што оваа комбинација носи постојан приход.

Хармонија

Loading...

Не е сеедно дали банкнотите се уредно наредени или расфрлани. Ако има хаос во вашиот паричник, тоа ќе ја блокира енергијата на вашите финансии, така што нема да можете да сметате на материјални придобивки, особено на непланираните.

Експертите велат дека нередот во вашиот паричник е одраз на вашето непочитување на парите. Затоа е неопходна хармонија.

„Багаж“

Не носете неплатени или платени сметки во вашиот паричник, бидејќи тоа секогаш ќе привлече енергија за плаќање. Се препорачува да имате посебна футрола за визит-картички и разни други хартии.


Leave a Reply