Доколку патувате некогаш во Холандија ова мора да го знаете (видео)

Сподели со своите пријатели

За голем број на луѓе првата асоцијација за Холандија е легалного конзумирање на дрога. Сепак, доколку мислевте дека во земјата на лалињата дрогирањето е дозволено секаде, тогаш може да завршите во затвор.

Loading...

Треба да се напомене, дека за разлика од огромен број на земји, холандските закони за поседување и користење наркотици се многу потолерантрни.

Во Холандија лесните дроги, односно хашиш и марихуна, каок и т.н. „магични печурки“ се супстанцки кои се дозволени и може да се купат во кафетерии.

Исто така дозволено е поседување на пет вакви билки или псетување на пет грама од лесните дроги по личност.

Препродажбата не е дозволена, но постои т.н. гедоген закон според кој се дозволени сосема легални работилници, па и продажбата на дрога се толерира.

Препродажбата е забранета, но не се казнува, а генерално се почитуваат правилата истата да не се рекламира и да не се продава на малолетници и со лесните да не се продаваат и тешки дроги.

Но, најважно од се е немојте да се обидувате да внесувате дрога во клуб или дискотека, затоа што во тој случај ќе завршите во полиција.


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.