Доколку имате некој од овие проблеми значи дека сте натпросечно интелигентни

Сподели со своите пријатели

Ако некој е натпросечно интелигентен, тоа не значи дека животот му е безгрижен, полесен, подобар, посреќен или поисполнет.

Loading...

Интелигенцијата се глда на различни начини. Можете да имате најдобри оценките на факултет, да работите многу тешка работа, да бидете многу способни, но за жал, секојдневните проблеми со луѓето кои не опкружуваат се неизбежни. Ако сте премногу интелигентни, тогаш овие ситуации сигурно ви се познати.

 

 

Зборувањето без врска ви е многу напорно.

Ужасно ви е напорно да разговарате за времето или плановите за викенд? Тогаш имаме добри вести за вас. Тоа значи дека сте поинтелигентни од луѓе од својата околина.

Имено, вашиот мозок тежнее кон посериозни работи, а не разговор за тоа дали утре ќе врне или не. Попрво разговарате за уметност, наука, најновите трендови или некои свои идеи.

Loading...

Премногу размислувате

За некој проблем не гледате само едно решение. За некој проект немате само една идеја. Затоа сосема е нормално понекогаш да ви е потребно повеќе време отколку на останатите да донесете некоја одлука.

Додека не сте сто отсто сигурни дека имате вистинска идеја, попрвин ќе молчите отколку да зборувате без врска. Поради тоа ве сметаат за интровертен тип. Но, не сте единствени – спаѓате во групата натросечно интелигентни луѓе.

 

 

Бргу ви станува досадно

Постојано треба да ве тераат на нешто. Особено кога се работи за работата. Еднолична, досадна професија за вас не доаѓа предвид. Меѓутоа обидете се да пронајдете рамнотежа па намалете ги очекувањата или пронајдете професија која нема да ви биде досадна инаку ќе имате проблеми со извршувањето на секојдневните задачи.

Loading...

Тешко се вљубувате

Повнимателни сте од остантите, за се добро размислувате и многу сте независни. Поради тоа многу е тешко да се вљубите.

Оној кој ќе го зароби вашето срце, мора да биде натпросечно способен. Проблем – поради таквиот став и интелигниот карактер делувате емоционално недостапни за спротивниот пол.

Ве сметаат за недруштвена личност.  Сите горе наведени работи имаат една маана – како личност им делувате на останатите незаинтересирано и отсутно.