Доколку гледате порно филмови преку интернет можеби сте во голема опасност

Сподели со своите пријатели

Многу популарни порно сајтови, меѓу кои и Pornhub и Youporn, неодамна беа на удар од вируси кои кај посетителите на сајтовите предизвикувале навлегување на вирусите во нивните уреди.

Loading...

Овие напади не се толку чести на популарните порно сајтови, но хакерите пронашле начин да ги вметнат вирусите низ таен код вметнат во рекламите и банерите кои излегуваат на овие сајтови. На тој начин овие сајтови воопшто немале влијание на вирусите, затоа што нападите се одвивале преку мрежата за рекламирање.

Доколку овие напади се случуваат често, тоа би бил огромен проблем за сајтовите, како Pornhub кој има 800 милиони постеи месечно.

Иако за бебзедноста на порно сајтовите се зборува многу ретко, Pornhub и Youporn поради огромните посети мора да започнат своите посетители да ги заштитат како професионални сајтови.


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.