Додека му ја погребуваа сопственичката, кучето направи нешто што ќе го допре вашето срце! (ВИДЕО)

Сподели со своите пријатели

Извесна Марија Изабел Бенитез Шамба починала во Еквадор минатиот месец на 95 -годишна возраст. Нејзиното семејство и пријателите присуствувале на погребот, а еден од присутните одбил да ја напушти церемонијата.

Loading...

Имено, станува збор за нејзиното куче Бумер, кое за време на церемонијата се сместило покрај ковчегот и не мрднало.

Тој останал со сопственичката, исто како додека била жива.

– Можеше да се види лојалноста што постоеше помеѓу Марија и нејзиното куче – рече претставникот на погребната компанија за The Dodo.

Видеото набрзо стана вирално и растажи многу корисници на Интернет ширум светот.