Дланките откриваат каков љубовник сте – внимавајте на линиите и како тие се сечат

Сподели со своите пријатели

Погледнете во вашата дланка и внимавајте на линијата на срцето бидејќи тоа покажува каков љубовник е некој. На пример, низа фини вертикални линии низ срцевата линија на почетокот или линиите што се спуштаат кон крајот на линијата на срцето покажуваат тенденција да флертуваат и да испраќаат двосмислени сигнали.

Loading...

Линијата на срцето е на фотографијата каде што пишува – Линија на срцето, линија на глава – Линија на глава, линија на живот – линија на живот.

Најдете се на листата:

 

 

Кога линијата на срцето започнува од ридот на Јупитер, подлогата во основата на показалецот, тоа укажува на идеалистички и донекаде ментално ориентиран сексуален нагон. Таквите луѓе на прво место го ставаат сексуалниот нагон, кој може да заврши со разочарувања во животот, доколку не се доволно од спротивниот пол.

Кога линијата на срцето започнува помеѓу ридот на Јупитер и Сатурн и се спушта до работ на ридот на Меркур во широк лак, тоа укажува на изразената сензуалност на човекот. Таквата дланка е знак на многу страстен, дарежлив и чувствителен маж, кој верува во физичка привлечност.

Кога линијата на срцето паѓа широко надолу, во добро формиран лак кон надворешниот раб на планината Меркур, тоа укажува на вишок машка енергија и физикалност во сексуалниот нагон.

Loading...

Кога линијата на срцето се одделува и едната гранка оди меѓу првиот и вториот прст, а другата кон планината на Јупитер, тоа укажува на поголема женска или ментална сексуалност.

 

 

Ниската положба на линијата на срцето укажува на зголемена сексуална склоност.

Кога има низа фини вертикални линии низ срцевата линија на почетокот, или тие се спуштаат кон крајот на линијата на срцето, тоа е показател дека личноста е склона кон флерт и често може лесно да води личност од спротивниот пол. во искушение.

Кога линијата на срцето оди директно преку раката на жената, тоа покажува дека таквите жени ги привлекуваат постари мажи. Исто така, таквите жени секако имаат поголема емотивна реакција на сексот, односно психолошки им е важен.

Кога линијата на животот се спојува со кратката линија на главата, тоа значи дека сексуалното однесување на личноста се движи од една до друга крајност. Луѓето со ваков тип линии генерално не се романтични и сексот за нив е еден вид добивка.

Loading...

Ако има две линии на главата – едната што се поврзува со линијата на животот на почетокот, а другата, која исто така се поврзува со линијата на животот малку пониско, тоа укажува дека личноста можеби нема сериозна врска до доцните 30-ти, а може да биде знак дека е можен подоцнежен брак. Но, тоа второ спојување на линии покажува и дека сака да се ослободи од крутите правила во однос на сексот што ги наметнува општеството.

Тој е либерална личност. Ако се ожени рано, во средината на 30-тите може да доживее бурна афера или тајна врска заснована на секс. Ако втората животна линија е права, нема да има емоционална или романтична врска во таа врска, но доколку е заокружена, може да има емоции.