Димитриевски: Зоране, пријателе, газиш по нашата историја и коските на нашите предци

Сподели со своите пријатели

Има ли крај на оваа самопонижување?, праша на фејсбук актуелниот градончалник на Куманово, Максим Димитриевски.

Loading...

– Зоране, пријателе, збoруваш од позиција на Премиер во име на сите нас, не понижуваш сите, газиш по нашата историја и коските на нашите предци.

Македонците и сојузничките балкански народи беа и сеуште се антифашисти.

На 11ти Октомври ќе треба на кумановската и прилепска спомен костурница заедно да положиме цвеќе на жртвите на фашизмот, јас како градоначалник а ти како актуелен Премиер.

Сега молкот е повеќе од срам!, пишува Димитриевски.