Димитриевски: За 2 години имаме повеќе од 13 инвестиции во образованието во Куманово, ги решаваме децениските проблеми

Сподели со своите пријатели

Независниот кандидат за градоначалник Максим Димитриевски информираше дека последната инвестиција во образованието во Куманово е во  далечната 1983 година.

Loading...

„За две години реализиравме повеќе од 13 инвестиции во образованието во општина Куманово. Ги подобривме училиштата, на младите им овозможивме
подобри услови за следење на наставата, како и достоинствени услови на вработените. Ова се децениски проблеми, кои сега ги решаваме. Во однос на гимназијата „Сами Фрашери“, во следниот мандат овој проблем ќе биде решен“, порача Димитриевски.