Димитриевски: Претседателе мој, се срамам од самиот себеси што те поддржав но и што водев кампања за тебе

Сподели со своите пријатели

Градоначалникот на Куманово Максим Димитриевски со остра реакција за изјава на Претседателот Стево Пендаровски:
“Народот кој што таму живее” ех Претседателе мој, се срамам од самиот себеси што те поддржав но и што водев кампања за тебе.
Дојде време ни името на сопствениот народ македонски да не смееш да го изустиш.
– Имајќи почит кон функцијата која што ја обавувате ќе се воздржам од дополнителни коментари но јавно се извинувам на граѓаните што направив грешка при мојот избор и агитирав за Вас да денеска неодговорно кон граѓаните ја извршувате оваа функција.
– Надминал македонецот и потешко и полошо и секогаш излегувал посилен.
Секоја чест за Р. Полска која уште од граѓанската војна во Грција ги прифати децата бегалци и им овозможи училишта на мајчин македонски јазик, докажан пријател и партнер на Македонија.

Loading...