Десетина нови автомобили уништени во Германија: Стојат еден врз друг, бескорисни (ВИДЕО)

Сподели со своите пријатели

Германија и делови од Белгија ги доживуваат најтешките поплави во последните неколку децении во рекордни дождови оваа недела, предизвикувајќи над 100 смртни случаи, со околу 1.300 лица сè уште исчезнати, додека воените сили се вклучени во спасувачките мисии.

Loading...

Видео од застапништвото „Ауди Центрум“ во Леверкузен ги покажува последиците од поплавата со неколку модели на „Ауди“ целосно уништени од огромна количина на вода од поплавените улици.

Видеото го сподели на Фејсбук Роберто Сиула, кој ја снимил посетата на претставништвото еден ден по поплавата.

Поради движењето на водата, многу автомобили паднале едни на други и сите изгледаат целосно уништени, бидејќи поплавата сериозно ги погодила нивниот мотор, внатрешниот тапацир и електроника.

Меѓу многуте нови модели на „Ауди“ прикажани на видеото, има неколку варијанти на изведба кои носат ознака РС. Најзабележителен пример е сивиот RS6 Avant со задните врати отворени и белиот RS K3 Sportback стои на капакот на моторот.

Се гледаат и целосно електрични модели како e-tron GT, e-tron и e-tron Sportback. Има и многу џипови на ICE, вклучувајќи ги K3, K5 и предводникот K8.

Во делот за коментари, друг корисник го сподели своето видео снимено во текот на ноќта. Ова покажува дека неколку џипови на „Ауди“ лебдат околу продавница со вода.

Без оглед на цената, автомобилите и материјалните предмети се заменливи. Сепак, животот на луѓето не се, така што се надеваме дека сите оние кои сè уште се водат како исчезнати, ќе се најдат здрави и живи.

Loading...

 


Leave a Reply