Денеска голем „спектакл“ на небото – феномен кој нема да го видите до 2021 година (фото)

Сподели со своите пријатели

Името на оваа формација која следен пат се очекува да се појави дури во 2021 година е „планетарно трио“.

Loading...

Планетите Јупитер, Венера и Марс вечерва јасно ќе бидат видливи на ноќното небо. Најблиску ќе бидат до Земјата и ќе формираат блиска врска која ќе може да се набљудува и со голо око.

Доколку сакате овој спектакл да го видите на небото, потребно е да гледате кон исток, а најдобро време за тоа е рано наутро.

Формацијата на широк триаголник на овие три планети е наречена „планетарно трио“, спектакл кој нема да се случи за брзо време.


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.