Дејвид Рокфелер – човекот кој ја крои судбината на светот

Сподели со своите пријатели

Семејството Рокфелер е хазарско семејство, Дејвид Рокфелер во моментов е и најстариот жив предводник на неговото хазарско племе, кое буквално владее со светот. Семејството Рокфелер кое ја финансира еугеника, односно „убивањето“ на човештвото. Тие се едно семејство, кое јавно призна дека финансира проекти за депопулација на населението преку масовна вакцинација, која содржи токсични адитиви кои предизвикуваат неплодност и стерилитет кај жените и мажите, како и спонтани абортуси кај жените.

Американскиот новинар и истражувач Jurriaan Meaessen со години пребарувал низ документите на Фондацијата Рокфелер, меѓу кои го пронашол извештајот од 1968 година, извештај во кој јасно се покажува дека оваа „хумана“  масонска организација финансирала повеќе истражувања, вакцини и можности за масовна кастрација и стерилизација на луѓето, со кое би се помогнала депопулацијата на населението во светот.

Во извештајот се наведени голем број на методи преку кои тие би можеле да ја прошират неплодноста во светот. Овој извештај е многу важен, бидејќи станува збор за семејството Рокфелер, кое со генерации врши еугеника врз човештвото, и со чии средства се уште се финансира речиси секоја нова вакцина на пазарот. Ова семејство со англоелитата и некои научни шарлатани има изградено во текот на годините целата парадигма на социјална политика, со цел намалување на бројот на луѓе кои живеат на планетата, но со генетски призвук. Тие финансираат  убиствата на луѓето во земјите од Третиот свет, институти за контрола на умот како и сите организации загрижени за ширење на злото и гревот во општеството. Тие се ко-финансиери на војни во минатото, но и во сегашноста, а нивното богатство се зголемува пропорционално со убиените луѓе. Тие основале многу тајни организации како Трилатералната Комисија за управување со планетата и нејзините жители, а кои ги држат како обични робови, кои не би ја препознале вистината дури ни тогаш кога им е јавно пласирана.

Безброј пати Дејвид Рокфелер јавно објавил дека се од погоре наведеното е точно, и дека тој стои зад формирањето на новиот светски поредок кој се гради врз грбот на сиромашните и убиените луѓе, но интересно е, всушност, како луѓето масовно не можат да видат ниту да слушнат за она што им се говори. Се чини дека манипулацијата која потекнува од Институтот Рокфелер вродила со плод, па луѓе станале како овци, кога ќе им ја кажете вистината дека нивната судбина е во рацете на злосторниците, блеат, па дури и уште полошо од тоа, тие тврдат дека, тоа не е точно!

Еве три цитати Дејвид Рокфелер, кои веројатно не сте ги прочитале и од кој станува јасно дека  теориите на заговор поврзани за семејството не се само теорија, туку многу повеќе од тоа!

„Благодарни сме на Вашингтон пост, Њујорк тајмс, списанието Тајм и други големи публикации чии директори присуствуваа на нашите состаноци и ги почитуваат нивните ветувања за дискреција речиси 40 години…… Без нивното молчење би било невозможно да се развие нашиот план за светот, да бевме изложени на светлата на јавноста во текот на овие години. Но, светот е пософистициран и е подготвен да маршира кон светско владетелство благодарение на вам. Тој наднационален суверенитет на елитата и банкарите ќе биде пожелен во новиот свет“, изјавил Дејвид Рокфелер основач на Трилатералната комисија, на еден состанок, и од неговата изјава е сосема јасно дека водечките светски медиуми ја кројат нашата реалност, а не според вистината, туку според волјата на елитистите и банкарите и нивните монструозни планови за човекот.

Сите тие заедно припаѓаат на „еден свет“ и со години го подготвуваат народот за сите нивоа, па макар и ако тоа значи смрт на луѓе! Тоа е молкот за кој систематски предупредуваме, заговор за кој обичниот човек не знае ништо, а тоа само затоа што некој одлучил дека луѓето не се доволно паметни и вредни да знаат! Тоа е тој модерен нацизам во прашање за кој се молчи, а кој Рокфелер го признава во книгата „Memories– Спомени“, во која тој пишува:

“Идеолошките екстремисти повеќе од еден век на двата краја на политичкиот спектар, ја искористуваат мојата средба со Кастро под обвиненијата за моето семејство, како и за неуреден ефект врз светот и тврдат дека ние доминираме со американските политички и економски институции. Некои велат дека ние сме дел од таен круг кој работи против интересите на САД и светот, обвинувајќи го моето семејство и мене за заговор со другиот дел од светот, како и за изградба на повеќе интегрирана глобална политичка и економска структура – еден свет, ако сакате така да го наречете. Ако тоа е обвинението, јас изјавувам дека сум крив, и уште повеќе, јас сум горд на тоа, бидејќи ние го правиме тоа!

Дејвид Рокфелер, признава дека теоријата не е само теорија, но дека неговото семејство навистина ја крои судбината на човештвото и го води светот исклучиво според желбата на елитистичка дружина со која се тие здружени! Рокфелер призна како ќе изманипулира со човештвото за да ја прифати неговата визија за Новиот Светски Поредок, дури во 1994 на бизнис конференцијата на ОН во која тој, изјави:

„Ние сме на работ на глобалната трансформација. Се што ни треба е едн, голема глобална криза и народите самите ќе ја прифатат идејата за Новиот Светски Поредок! “

Дали е сега појасно дека буквално сè е смислено во главите на овие болни умови, како и кризата и војните и убиствата и вакцините и храната, и сè да направат помалку вредни робови, за полесно да прифаќаат, без многу бунт и реакцијата, се што тие подготвиле, и свет со кој ќе владеат, како што вели самиот Рокфелер, банкарите и интелектуална елита се најважни, а сите други се неважни, или се убиени или поробени во нивната матрица!


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.