Данците поставија 11 илјади божиќни елки во главниот град

Сподели со своите пријатели

Зимската магија започна, логично, од северо. Данците оваа година се погрижија за тоа главниот град да блесне во целито свој сјаја. За тоа осигураа дури 800 илјади светла.

Loading...

Градината Тиволи во Копенхаген веќе е традиционално божиќно муточиште за граѓаните и туристите. Таму, освен силните светла и останатите божиќни украси, може да се ужива и во греено вино и специјалитетите. Работниците тврдат дека во текот на божиќните пранизиц се испијат над 2.200 литри греено вино.

На украсувањето се пторошени 10.000 елки, 30 илјади украси и дури 8000 илјади божиќни светилки.

Украсувањето на македонските градови ќе започне кон почетокот на декември, но е далеку од онаа што може да се сретне во Данска.


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.