Дали смислувате изговори зошто секогаш доцните? Ова се вистинските причини за оваа лоша навика!

Сподели со своите пријатели

На сите им се случило да доцнат на работа, некој важен настан или на обично кафе со пријател, но постојаното доцнење во сите прилики е непочитување на луѓето што нè чекаат, очекуваат и го посветуваат нивното време за нас.

Loading...

Колку и да сме креативни во измислување изговори за кои доцниме, зад сето ова стојат четири рационални и реални причини, кои, барем за нас самите, мора да ги признаеме.

 

 

1. Вистинската причина за доцнењето е лошата организација на времето, затоа што распоредот е преполн со задолжително вметнување работи што сме заборавиле да ги правиме за време на работното време и фактот дека неизбежно барем една работа од распоредот да доцни со реализацијата .

 

Loading...

 

2. Лошата проценка на времето е друга вистинска причина. Имено, честопати мислиме дека знаеме колку треба да стигнеме до одредена локација, но најчесто се покажува дека е значително подолго отколку што мислевме, затоа што заборавивме да додадеме фактор на гужва во нашите пресметки.

3. Една од главните причини за доцнењето е недостаток на сон. Предоцна будење предизвикува хистерична подготовка и, следствено, доцнење на училиште, работа и првиот утрински состанок. Лекот е едноставен – легнете порано.

4. Оние кои секогаш паметат сè, и ќе го запишат подоцна. Овие луѓе секогаш ќе доцнат.

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *