Дали перењето патики во машина за перење е добра идеја?

Сподели со своите пријатели

Рачното перење патики може да потрае многу време, па не е невообичаено домаќинките да ги перат во машина за перење

Loading...

Експертите истакнуваат дека тоа воопшто не е паметна идеја.

Ве советуваат да не ги перете патиките на овој начин, а особено да не ги ставате во машина за сушење. Топлината може да ги стутка патиките и да го уништи лепакот што ги држи.

Машината за сушење може да ги намали и патиките во зависност од материјалот од кој се направени.

Најдобар начин да го исчистите е лесно да го избришете со влажна крпа или да го носите за хемиско чистење. Да, чини пари, но на крајот ќе биде поефтино.