Дали некогаш сте се запрашале зошто МИСЛИТЕ на бившите? Всушност, нема ништо РОМАНТИЧНО во тоа!

Сподели со своите пријатели

Експертите објаснија зошто честопати мислиме на поранешни партнери. Осаменост е најчеста причина што мислиме на бивш или бивша.

Loading...

Семејниот терапевт во Бостон, Нил Стајнберг смета дека е природно да ви недостасува личност која била многу важен дел од вашиот живот: „Клучот е еден: дали мислите на него кога сте осамени или кога си поминувате убаво? Кога помислувате на маж кого  некогаш сте го сакале? Не треба, ако вашите мотиви се здрави и точни, сакате да биде со вас кога сте среќни и да поминете убаво време, за да можете да уживате во убави заеднички моменти? “, вели Стајнберг.

 

 

,,Ако го паметите само кога сте тажни, осамени и досадни, не му се јавувајте. Не му пишувајте дури”, советува експертот. Ако треба да пополните празен простор, повторно сте на погрешен пат: „Проблемот е во тоа што таквото размислување ви одзема време и енергија што треба да си ги посветите на себе или, доколку сте подготвени, дајте им на другите мажи шанса “, вели тој.

,,Луѓето честопати ги обзема помислата дека сè е изгубено со раскинување. Постои чувство на страв и многумина мислат дека поранешниот партнер е најдоброто нешто што им се случило. Меѓутоа, ако врската била вистинската, нема да има раскинување “, рече Стајнберг.

 

Loading...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *