Дали некогаш сте се запрашале како животните го гледаат светот околу себе? Еве го одговорот! (ВИДЕО)

Сподели со своите пријатели

Сите барем еднаш сме ги погледнале своите миленици и сме се запрашале како тие нè гледаат нас и светот околу нас.

Loading...

И покрај тоа што е општо познато дека кучињата го гледаат светот во црно-бело, овие информации за другите животни не ги среќаваме толку често.

Тиктокерот Лиам Дејли реши да го стори тоа со неколку поучни видеа.

Така, видеото вклучува полжави, кои имаат многу заматен вид, проследено со живописен свет со големи школки и изострениот вид на пајаците.

На барање на некои неговите следбеници, Лиам покажа и како изгледа видот на некои други домашни и диви животни, а видеата собираат неколку стотици илјади лајкови.

 

@liamdaly38Experience how animals see the world👁👄👁 #science #animals #weird #experiment

♬ Buss It – Erica Banks


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *