Дали користите апликации за запознавање? Ова се најпопуларните!

Сподели со своите пријатели

Откриено е кои апликации за запознавање биле најпопуларни во светот во февруари 2024 година.

Loading...

Популарноста беше мерена според бројот на преземања на апликациите.

Убедливо најпопуларната апликација во светот во февруари е Tinder. Ја преземале 4,4 милиони луѓе.

Тиндер беше лансиран во 2012 година и се прошири на глобално ниво. Достапен е во 190 земји во светот и на 56 јазици.

Некои податоци од 2021 година покажуваат дека околу 75 милиони луѓе ја користеле апликацијата секој месец.

Следи Bumble со 3,21 милиони преземања. Списокот ги вклучува и Litmatch, Badoo, SweetMeet, Hinge, FRND и Boo.

ПРОЧИТАЈТЕ И:  Знаци кои укажуваат дека вашето куче е осамено