Дали е здраво да се размислува за поранешните партнери?

Сподели со своите пријатели

Секое раскинување е болно и стресно и навистина е тешко да се избрише од животот личноста со која споделивме сè. Колку и да се трудиме, неизбежно е да размислуваме за нив. Но, дали е здраво и како влијае на нас? Се обидуваме да дознаеме подолу.

Loading...

Дали е здраво да се размислува за поранешните партнери

Верувале или не, но експертите се согласуваат дека размислувањето за поранешен партнер може да биде здраво за нас. Според психолозите, размислувањето за првото е нормален процес и нема време да помине.

Губењето на партнерот може да биде неподносливо за многумина. Всушност, ние страдаме поради спомени, заеднички ритуали и за иднината што ја замисливме со таа личност.

 

 

Времето кое му го посветуваме на минатото е неопходно, вели науката. Потиснувањето на чувствата по раскинувањето може да има деструктивна страна. Ова води до анксиозност, депресија, влегување во токсични врски. Затоа ни треба време да се каеме и да го преболиме. Сите овие чувства се нормални и природни.

Loading...

Сепак, постојат и негативни аспекти на размислувањето за првото. Во тие моменти постои опасност да почнеме да се обвинуваме себеси. Наместо тоа, советот е да размислите за причината за раскинувањето и да се фокусирате на неа.

Иако е нормално понекогаш да се навраќате на минатите врски, важно е да не се обвинувате себеси. Исто така, минатите искуства не треба да влијаат на идните односи.