Дали ајкулите навистина ги привлекува човековата крв? (ВИДЕО)

Сподели со своите пријатели

Група авантуристи во водите близу Бахамските острови се одлучија да направат еден доста храбар експеримент.

Тие сакаа да испробаат дали ајкулите ќе реагираат на човековата крв и да го расчистат прашањето за кое сите мислиме дека одговорот е „да“.

Loading...

Но, тие ќе откријат дека тоа всушност не е така. Ајкулите нема да реагираат на човековата крв, но кога ќе почувствуваат крв од риба тогаш стануваат доста агресивни.

Image by Sarah Richter from Pixabay


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *