Да се заштитат пчелите – во четврток второ авионско прскање

Сподели со своите пријатели

Како што информираат од Одделението за епидемиолошка дејностпри Центарот за јавно здравје – Куманово во четврток во раните утрински часови ќе се изврши втора авионска адултна десинсекција на поплавените подрачја по течение на реките Пчиња, Крива Река , Липковка, Којнарка и Кумановска река.

Loading...

Од центарот ги известуваат граѓаните кои одгледуваат пчели да ги превземат потребните заштитни мерки, односно затворање на кутиите со доволно вода за пиење на пчелите и непуштање 3-4 часа по третирање на даденото подрачје.


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.